KUKA ON PELANNUT KOLMEN ERI VALTION MAAJOUKKUEISSA?

Lähettänyt

Alfredopalasi River Platen riviin ja tilanne olikin jo muuttunut. Johtavienhyökkääjien vammat antoivat hänelle toisen mahdollisuuden, ja sai hyvin pianpaikkansa varsinaisen joukon pelaajana.

Yhden kaudenaikana hänen uskomattoman tuloksellinen peli, keskimäärin yksi maali perottelu, auttoi joukkuetta tulemaan mestariksi. Kaiken lisäksi, Alfredo olisamaan aikaan armeijassa, eli hän asui kuusi päivää viikossa kasarmissa,iltaisin meni harjoituksiin ja sen jälkeen taas kasarmiin. Siihen aikaan eivielä tunnettu mitään palvelushelpotuksia ammattiurheilijoille, mutta RiverPlaten hallitus sai loppujen lopuksi järjestettyä di Stéfanon siirron hiemanhelpompaan palvelukseen: puolustusministeriön toimistoon.

Kansainvälisyys

Hiemanepäonnistunut kausi toi River Platelle toisen sijan, minkä jälkeen di Stéfanokutsutaan Argentiinan maajoukkueeseen. Silloin hänestä ei ollut tarkoitus tullavarsinaiseksi maajoukkueen pelaajaksi, mutta sen aikaisen jalkapallotähdenPontonin vamma avasi ovet 21-vuotiaalle Alfredolle. Hän teki maalin hetiensimmäisessä ottelussa, turnauksen aikana onnistui tekemään yhteensä kuusimaalia ja sen lisäksi Argentiina pääsi Etelä-Amerikan mestariksi. Se oliAlfredon viimeinen kausi Argentiinan maajoukkueessa.

Kansainvälisyys

Muuttuvat ajat ja tottumukset toivat jalkapallomaailmaan pelaajien palkankorotus- ja lakkokiistoja, joista Alfredolle ei olisi seurannut mitään hyvää. Hänen ja River Platen presidentin välillä tapahtui kaiken lisäksi konflikti, minkä jälkeen mies lähti Kolumbiaan ja allekirjoitti siellä sopimuksen Millonarios-klubin kanssa. Samoina aikoina joukkueeseen siirtyi vielä kolme River Platen pelaajaa, joiden kanssa di Stéfano oli tehnyt ”vaaleansinistä balettia” kentillä ja toi Millonariosille valtavan suosion. Alfredo vietti Kolumbiassa neljä vuotta voittaen pelejä toinen toisen jälkeen ja ehti pelata jopa Kolumbian maajoukkueessa, mutta koti-ikävän oli jossain vaiheessa iskettävä.

Alfredo palaaArgentiinaan, vaikka sopimus Millonarios-joukkueen kanssa ei ole vieläpäättynyt. Siitä alkoikin aikamoinen sekaannus: vuonna 1953 Barcelonan johtooli sopinut River Platen kanssa Alfredon siirtymisestä Barcelonaan 400miljoonalla pesoa. Melkein samaan aikaan Millonariosin johto huomauttaa oikeuksistaanpelaajaan ja vaatii puolentoista miljoonan korvauksia. Tämä ei kelpaakaan enääBarcelonalle, mutta kelpasi yllättäen Realille, Barcelonanmadridilaiselle pääkilpailijalle, ja sen edustajan lähtevätkin Kolumbiaansopimaan Alfredo-kaupoista. Real ja Millonarios saivat sopimuksen aikaan, jaAlfredon tilanne muuttuu entistä oudommaksi: hän on samanaikaisesti kahdenjoukkueen pelaaja. Tämä sekaannus saatiin ratkottua vain FIFA:n avulla, jonka päätössitoi di Stéfanon pelaamaan kaksi UEFA-turnausta kummallekin joukkueelle: kaksiRealille ja kaksi Barcelonalle.

Tämän sekaannuksen takia Alfredo oli pois jalkapallosta yli seitsemän kuukauden ajan, mutta onnistui olla menettämättä kuntoaan ja pelitaitojaan. Hän erottui heti ensimmäisessä ottelussa Realin joukkueessa ja samoina aikoina myös maajoukkueottelussa – ja nyt kyse on siis jo Espanjan maajoukkueesta. Silloin Alfredo auttoi Realia voittamaan UEFA-kultaa ja itse oli palkittu koko turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi, tosin Kultaisen pallon saaminen ei onnistunut heti ensimmäiseltä yritykseltä: pelaajan pisteet jäivät kolmea vajaaksi ja Kultainen pallo meni brittiläiselle Stanley Matthewsille. Di Stéfano siirtyy itselleen uuteen peliasemaan ”hyökkääjän alle”. Toinen Kultaisen pallon tavoitteluyritys oli jo onnistunut: toiseksi jäänyt pelaaja oli reippaat 53 pistettä jäljessä, ja Alfredon suosio kasvaa entisestään. Hän pelasi loput peleistään Euroopassa ja tuli ihan luonnollisestikin jo varsinaiseksi Espanjan maajoukkueen pelaajaksi, ja uransa aikana pelasi Espanjan maajoukkueessa enemmän otteluita kuin Argentiinan ja Kolumbian joukkueissa yhteen laskettuna. Oli siinä sellainenkin tilanne, kun vuonna 1960 Espanjan maajoukkue voitti Argentiinan: Alfredo oli pelaamassa Espanjan maajoukkueessa ja voitti kotimaansa joukkueen.