KUKA ON PELANNUT KOLMEN ERI VALTION MAAJOUKKUEISSA?

Lähettänyt

Kun Espanja saivihdoin oikeuden osallistua jalkapallon MM-kisoihin, di Stéfano ei ollutkaanenää tarpeeksi hyvässä kunnossa pysyäkseen kentällä koko pelin ajan ja aloittiyhä useamman ottelut varapelaajien penkillä.

Syynä on ollut vakava selkävamma,jonka takia Alfredo ei saanut rasittua liikaa, ja samalla maajoukkueenvalmentajan kanssa hän ei saanut hyvää kontaktia. Tuloksena oli tasapeliRanskan kanssa ja siitä tuli Alfredon viimeinen ottelu minkä hyvänsä valtionmaajoukkueessa.

Hiljenee Kohti Loppua

Vuosina 1960-1961Realista tuli jälleen paras Espanjan joukkue tehden kuitenkin huonompaamenestystä Champions Cupissa: jo ensimmäinen kierros oli hävitty Barcelonalle.Seuraavana kautena Real pääsee tärkeimmän eurooppalaisen klubikilpailunfinaaliin, mutta häviää portugalilaiselle Benficalle. Alfredosta tuli kuitenkinkoko turnauksen paras maalin tekijä.

Hiljenee Kohti Loppua

Samoina aikoinaAlfredo di Stéfano tuli sotilaallisten manipulaatioiden kohteeksi ja jopa viettikaksi päivää sotavankeudessa omasta talostaan napattuna. Mutta tällä asialla eiole mitään tekemistä jalkapallon kanssa ja onneksi kukaan ei kärsinyt eikäloukkaantunut tästä episodista. Seuraava kausi oliAlfredo di Stéfanon viimeistä aikaa Realissa. Hän päätti lopettaa pelaajanuransa ja sen aikana Alfredo oli ehtinyt pelata Realin kanssa 396 ottelua,joiden aikana teki 304 maalia. Tämä ennätys on ollut pitkään aikaan lyömättä –jopa 2000-lukuun saakka. Alfredon viimeinen ottelu tapahtui 7. kesäkuuta vuonna1967, jolloin Real pelasi skotlantilaista Celticiävastaan. Di Stéfano vietti kentällä vain kolmetoista minuuttia, minkä jälkeenluovutti joukkueen liiderinauhan Grossolle ja lähti nurmikolta kovien yleisönaplodien saattueessa. Di Stéfano eikuitenkaan halunnut jättää jalkapalloa kokonaan ja hänestä tuli valmentaja,niin kuin monesta muustakin entisestä jalkapallon tähdestä. Alfredonvalmentajan urassa on ollut sekä huikeita nousuja että hiljaisempiakin aikoja,mutta valitettavan useammin tapahtui kuitenkin häviöitä. Hän vaihtoi joukkueitaaika usein tavanomaiseen valmennustoimintaan nähtynä, ja Alfredon tekemävalmentajan työ useassa joukkueessa on jäänyt melko merkityksettömäksi. Lyhyentauon jälkeen hän palaa taas kotoisaan ja rakastettuun joukkueeseensa RiverPlate ja voittaa jälleen kerran Argentiinan kullan, minkä jälkeen valmentaaRealia kautena 1990-1991. Silloin Real sai toivottun voiton ja siinä vaiheessaAlfredo päättää lopettaa uransa jalkapallon parissa kokonaan.Viimeisiinpäiviinsä saakka Alfredo di Stéfano oli pysynyt Realin presidentin virassa,iloitsi Espanjan maajoukkueen menestyksestä ja puhui, että Espanja pelaa juurisellaista jalkapalloa, josta Alfredo oli unelmoinut koko elämänsä aikana.Vuoden 2014 helmikuun 7. päivänä Alfredo di Stéfano kuoli sydänkohtaukseen 88vuoden iässä. Alfredo saatettiin seuraavana päivänä, ja arkku oli silloinnähtävissä stadionilla Santiago Bernabéu.Siellä kävi sanomassa viimeiset jäähyväiset jalkapalloilijalle sellaisetkintähdet kuten Pelé, Diego Maradonna, Alex Ferguson.

Kaikenlaista

Koko uransa aikana Alfredo di Stéfano oli saanut monta erilaista palkintoa tavoitetuista voitoistaan. Yksi harvemmista palkinnoista on ollut niin sanottu ”Super Kultainen pallo”, jonka argentiinalainen pelaaja sai 24. joulukuuta 1989: sen oli France Football -lehden tapa kiinnittää jälleen lukijoiden ja muidenkin ihmisten huomio pelaajan huimaavaan uraan. Kyselyssä di Stéfano jätti taakseen jopa hollantilaisen Cruijffin ja ranskalaisen Platinin. Tähän päivään mennessä Alfredo on ollut ainoa ihminen koko historian aikana, joka sai tämän palkinnon.

9. toukokuuta 2006 tapahtui vielä yksi merkittävä asia Alfredon elämässä: Madridin lähistöön avattiin stadioni, joka nimettiin Alfredo di Stéfanon kunniaksi. Realin pelaajat treenaavat tänäkin päivänä samalla stadionilla.