KUULUISAT JALKAPALLOILIJAT

Lähettänyt

Jalkapalloilijat ovat urheilijoita, jotka pelaavat jalkapalloa ammattitasolla. Jalkapallo on erittäin suosittu urheilulaji, jonka todistaa 250 miljoonan jalkapalloilijan läsnäolo maailmassa. Jalkapallon suosio ei ole syntynyt ilman syytä – jalkapalloilijat ovat parhaiten palkattuja urheilijoita ja ansaitsevat huomattavasti enemmän kuin muiden urheilulajien ammattilaiset.

KUULUISAT JALKAPALLOILIJAT

Ammattilaisjalkapallon pelaajat alkavat pelata varhain lapsuudessaan paikallisille klubeille ja pelata useita pieniä joukkueita ennen kuin heidät valitaan korkean tason joukkueisiin. Yksilöt, joilla on syvä intohimo peliin ja rakastavat fyysistä aktiivisuutta, ovat ihanteellisia jalkapalloilijoita. Erittäin kilpailukykyinen urheilu, jalkapallo edellyttää, että pelaajat ovat fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan huippukunnossa; peli on sekä henkisesti stressaavaa, että fyysisesti uuvuttavaa. Esittelemme tässä artikkelissa kolme kuuluisinta jalkapalloilijaa.

Cristiano Ronaldo (syntynyt 5. helmikuuta 1985)

Portugalilaista jalkapalloilijaa Cristiano Ronaldoa pidetään usein yhtenä parhaista jalkapalloilijoista, jotka ovat koskaan pelanneet peliä ja hänen esityksensä vuosikymmenen parempaan osaan ovat vain auttaneet vahvistamaan tätä uskoa jalkapallofanien keskuudessa. Ronaldo varttui Madeiralla, Portugalissa, mutta kun Sporting CP: ssa perustettu nuori oli valmistunut, englantilainen klubi Manchester United kiinnitti hänet heti riveihinsä, kun legendaarinen johtaja Sir Alex Ferguson huomasi Ronaldon lahjakkuuden. Ronaldo vietti kuusi vuotta Manchester Unitedissä, ja hän hänet tunnettiin taitavana, nopeana, tappavana pelaajana, joka pystyi saamaan maalit ja luomaan mahdollisuuksia tiimikavereilleen.

Hän voitti runsaasti palkintoja Manchester Unitedille ja myös loisti Portugalin ennen kuin hän siirtyi Real Madridiin maailman kalleimpana pelaajana. Real Madridissa hän on rikkonut joitakin tärkeimmistä tavoitteiden pisteytystietueista, jotka olivat olleet monta vuotta ja johtivat klubin tärkeisiin palkintoihin. Ronaldo on myös Portugalin maajoukkueen kapteeni ja johti heidät voittoon Euro 2016:ssa – heidän ensimmäinen voitto suuressa turnauksessa. Hän on myös voittanut runsaasti yksilöllisiä palkintoja, jotka ovat edelleen vahvistaneet asemaansa maailman johtavina jalkapalloilijoina.

Cristiano Ronaldo (syntynyt 5. helmikuuta 1985)

Emiliano Sala (syntynyt 31. lokakuuta 1990, kuollut 21. tammikuuta 2019)

 Emiliano Sala oli Argentiinan ammattilaisjalkapalloilija. Kiinnostunut jalkapallosta tarjouskilpailuikäisenä, Sala liittyi San Martin de Progresoon nuorena pelaajana ennen kuin hänet huomattiin. Hänet siirrettiin pian Proyecto Creceriin nuorisopelaajaksi. Hän ei kuitenkaan ollut aktiivinen toimija debyyttikautensa aikana ja päätti siirtyä Bordeauxiin toivomalla parempaa kenttäaikaa. Hän liittyi Nantesiin, Ranskan jalkapalloseuraan, vuonna 2015 viiden vuoden sopimuksella. Hän kukoisti Nantesin aikana ja pysyi klubin korkeimpana maalintekijänä kaikkina vuodenaikoina. Kun hän liittyi Premier Lliigaan, hän allekirjoitti Cardiff Cityn vuoden 2019-20 kaudella ennätysmaksuilla. Ennen kuin hän sai ensimmäisen ilmestymisensä Arsenaliin tammikuussa, Sala joutui lentokoneonnettomuuden uhriksi. Hän oli kadonnut 21. tammikuuta 2019 lähtien ja sen oletettiin kuolleen, koska hakijat eivät löytäneet mitään jälkiä viikoista. Hänen ruumiinsa lopulta löytyi hylystä. Cardiffin stadionin ulkopuolella on hänelle omistettu pyhäkkö.

Emiliano Sala (syntynyt 31. lokakuuta 1990, kuollut 21. tammikuuta 2019)

Lionel Messi (syntynyt 24. kesäkuuta 1987)

 Lionel Messi on Argentiinan entinen ammattilaisjalkapalloilija, joka lasketaan maailman parhaiksi pelaajiksi jalkapallon historiassa. Ainoa historian pelaaja, joka voitti viisi FIFA Ballons d’Oria, oli myös ensimmäinen pelaaja, joka voitti kolme eurooppalaista Golden Shoesia. Hänen uransa aikana hän rikkoi monia maailmanennätyksiä ja pitää tällä hetkellä La Liigan, La Ligan kauden (50), kalenterivuoden (91), yhden kauden (73) ja Mestarien liigan otteluiden ennätykset ( 5), useiden muiden joukossa. Hänen ensimmäinen suuri menestys tuli kaudella 2008–2009, jonka aikana hän auttoi Barcelonaa saavuttamaan Espanjan jalkapallon ensimmäiset voitot. Seuraavien vuosien aikana hän aloitti itsensä Barcelonan kaikkien aikojen huippuluokan virallisissa kilpailuissa ja on myös Argentiinan kaikkien aikojen johtava maalintekijä, jolla on 55 maalia 112 ottelussa. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2016 Argentiinan tappion jälkeen Chilelle Copa América Centenario finaalissa, mutta Messi myöhemmin käänsi päätöksensä ja jatkaa edelleen pelaamista.

Lionel Messi (syntynyt 24. kesäkuuta 1987)