PELÉN JOUKKUEEN ERIKOINEN OSA 3

Lähettänyt

Garrincha pelasiensimmäisen kautensa aikana 26 ottelua, joissa teki 20 maalia, ja vielämuutaman kauden jälkeen hänen joukkueensa Botafogo voitti Brasilia Cupinensimmäisen kerran yhdeksän vuoden aikana.

Ottelussa River Platea vastaanGarrincha oli tehnyt niin ison vaikutuksen yleisöön, että jokaista hänenonnistunutta liikettä seurasi katsomon huuto ”Ole!” Ajan myötä tämä huuto ontullut suosituksi monen maan jalkapallofanien keskuudessa.

MM-kisat 1958 Ruotsissa

 Ennen kuinpelaaja päästettiin pelaamaan maajoukkueeseen MM-kisoihin, hänen piti suorittaapsykologinen testi, josta oli pitänyt tulla ilmi pelaajan stressinsietokyky jaitsehallintataidot. Garrincha suhtautui testiin huumorilla ja kun testissäpyydettiin piirtää ihminen, hän piirsi sen valtavan isolla päällä viitatenitsevarmaan lääkäriin. Testistä tuli 38 pistettä vaaditusta 123:sta; Peléntulos oli samanlainen. Garrinchan käyttäytyminen leimattiin lapselliseksi japsykologin mielestä hän ei ollut valmis pelaamaan maajoukkueessa MM-kisoissa, muttamuutaman ottelun jälkeen, missä Garrincha oli varapelaajana, hän pääsipelaamaan varsinaisessa maajoukkueen kokoonpanossa ottelussa Brasilia vsNeuvostoliitto.FinaalissaBrasilia voitti Ruotsin 5:2, ja kaksi maalia oli tehty Garrinchan syötöillä. On liikkunut huhuja, ettäGarrincha ei edes ymmärtänyt koko voiton merkitystä eikä ollut kiinnostunutkisojen kulusta: kun kaikki olivat jo juhlimassa mestaruutta, Manuel oli täysinvarma, että nyt heidän täytyy pelata jokaista joukkuetta vastaan vielä kerran.Garrinchan palattua omaan kaupunkiinsa, häntä käsiteltiin kansan sankarina. PauGrandeen määrättiin ylimääräinen vapaapäivä ja käynnistettiin suunnittelematonkarnevaali. Vuorokauden juhlimisen jälkeen Garrincha pistäytyi kotiaanvastapäätä sijaitsevaan kapakkaan, jossa hän joi lainaksi kavereidensa kanssajo vuosiin, ja maksoi kaikkien velat.

MM-kisat 1958 Ruotsissa

Maailman Mestaruuksien Välissä

Voitettuja MM-kisoja seurannut vuosi oli Garrinchalle vaikea. Hän tienasi paljon rahaa, mutta ei osannut käyttää sitä, minkä seurauksena joi entistä enemmän ja lihosi. Jalkapalloilija joi varhaislapsuudesta isänsä tapaan, ja alkoholista on jälkeenpäin muodostunut tappava ongelma, ja se alkoi tulla ilmi 1960-luvun vaihteessa. Hän oli palaamassa kotiin Pau Grandeen sen jälkeen, kun häntä ei otettukaan mukaan ystäväotteluun Englantia vastaan, ja kyläläiset tervehtivät häntä entiseen tapaan tähtenä. Ajaessaan autoa Manuel ajoi isänsä päälle ja jatkoi matkaa jarruttamatta, ja ihmisjoukon ilo muuttui raivoksi. Porukka juoksi auton perässä Garrinchan taloon asti, ja kun auto vihdoin pysähtyi, siitä yritti nousta Garrincha – totaalisessa kännissä ja täysin ymmärtämättä, mitä on tapahtunut. Muutaman kuukauden päästä Garrinchan isä Amaro kuoli maksakirroosiin, johon sairastui alkoholiongelmien takia.

Maailman Mestaruuksien Välissä

 Vuonna 1960 fairplay -periaate ei ollut vielä suosittu Brasiliassa, mutta Garrinchakannatti reilua peliä ehkä tahtomattakin sitä: ottelussa Fluminensea vastaan,vastustajan puolustaja kaatui lihasvenähdyksen takia ja pallo oli silloinGarrinchalla. Manuel olisi voinut käyttää hetkeä hyväkseen, mutta huomasi, ettävastustajan pelaaja on pois pelistä ja löi pallon kentän ulkopuolelle.Päivä ennen Rionfinaaliottelua Garrincha löi vetoa kotikaupungin kavereidensa kanssa siitä,että hänen joukkueensa voittaa 3:0. Palkinnoksi sovittiin kaksi kaljalaatikkoa,ja Garrincha voitti ne tekemällä kaksi kolmesta maalista. Hän käyttihämäystaktiikkaansa oikealla laidalla useamman kerran niin, että vastustajamenetti tasapainon ja kaatui. Tuomari sanoi, että jos Garrincha jatkaatällaista pilkkaamista, hänet joudutaan poistamaan kentältä, ja vastauksenaGarrincha pyysi vaihtoa ja suuntasi pukuhuoneeseen. Hän käveli kentältäpoispäin ja vahingossa pallo tuli hänen eteen – eikä hän tietysti voinutmenettää tällaista mahdollisuutta. Garrincha oli taas tehnyt kuuluisantemppunsa vastustajan puolustajan kanssa ja jatkoi matkaa. Seuraavana päivänäyksi brasilialaisista lehdistä julkaisi karikatyyrin: 11 Botafogon pelaajaa jakaikilla Garrinchan naama.